Wat is IPA? - Dutch IPA

IPA BIER

IPA bier is enorm populair in de kroeg alsook in de supermarkt. Dit bier met die mysterieuze naam heeft een bijzondere smaak en een rijke historie. Captain IPA kan jou wegwijs maken in de wereld van IPA bier. Meteen shoppen of wil je toch eerst weten wat IPA nou precies is..

WAT IS IPA BIER?

Als je terecht bent gekomen op deze pagina, dan heb je vaak eerst op speciaalbier gezocht. Als je dat doet, dan kom je in veel gevallen IPA tegen. Deze term zal waarschijnlijk meer vragen op gaan roepen, dan beantwoorden. IPA staat voor India Pale Ale, dus niet Indian, maar India. Veel mensen schrijven dit verkeerd, maar jij vanaf nu niet meer. IPA komt uit de 17de eeuw en is één van de meest gedronken speciaalbieren. Over de hele wereld wordt de IPA gedronken, van Afrika tot in Amerika, tot in de Himalaya, tot in de woestijn. Elke brouwerij heeft zijn eigen variant wel op de markt, zoals Kâld Kletske

PROEF DE SMAKEN MET EEN IPA BIERPAKKET

We hebben je nu al een beetje kennis laten maken met de wereld van Dutch IPA. Er zijn heel veel smaken die we je graag laten proeven. Daarom hebben we een bierpakket gemaakt om je deze smaken te laten ervaren. Bij deze lekkere biertjes hoor natuurlijk ook een echt glas van onze Captain! 

WAT IS DE BETEKENIS VAN IPA?

IPA staat dus voor Indian Pale Ale. Dit is een bierstijl binnen de Pale Ale’s. Een IPA werd voor het eerste gebrouwen in Londen, dit was in de negentiende eeuw. De kleur van dit bier is meestaal goud of amberkleurig. Met een extra hoppige smaak proeft het bier vaak extra bitter. Een IPA is lang houdbaar en bedacht om mee te gaan op de lange bootreizen. Het hop dat in het biertje zit zorgt niet alleen voor de bittere smaak, maar hierdoor zitten er ook aroma’s in het bier. Deze aroma’s hebben vaak de geur van tropische vruchten.

HOEVEEL ALCOHOL ZIT ER GEMIDDELD IN EEN IPA?

IPA’s komen er in veel verschillende smaken en daarom ook in verschillende alcoholpercentages. Alcoholpercentages van een IPA liggen meestal tussen de 5 en 7,5%. Bij de soort Imperial IPA, ook wel een dubbele IPA, heeft meestal een percentage boven de 7,5%. De Black Canon of Hard to Crack zijn twee IPA’s die boven de 7,5% zitten. Een lichtere IPA is de Easy does it.  

PROEF EEN SESSION IPA

Een populair biertje van Captain IPA is de Session IPA. In de tijd dat hij bier nog dronk als water heeft hij hem gevonden. Tijdens het werk was het natuurlijk wel belangrijk dat hij scherp bleef. Daarom dronk hij de Session IPA. Hij heeft een lager alcohol percentage.